Wat is de beste inbraakbeveiliging?  thumbnail

Wat is de beste inbraakbeveiliging?

Published Jun 16, 22
3 min read

Huis beveiligen met een alarmsysteem

Een goede beveiliging van de woning is onmisbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: van alarmsysteem tot camerabewaking. Hiermee voorkomt u inbraak of legt u bewijs vast. Beveiligingscamera's voor in en om de woning geven u een veiliger gevoel. In dit artikel meer over de wet- en regelgeving en installatie van een draadloos alarmsysteem.

Hoe je huis beveiligen met een beveiligingscamera?

Met een betrouwbaar bewakingssysteem verlaat u met een gerust hart de woning. Ook tijdens het verblijf in de woning voelt u zich een stuk veiliger. Wat kan een bewakingssysteem voor u betekenen? Een (draadloos) alarmsysteem waarschuwt tegen indringers. Eventueel schakelt het bewakingssysteem de hulpdiensten in. Met beveiligingscamera’s kijkt u live mee wat zich in en rondom de woning afspeelt. Ook is het mogelijk om beelden achteraf terug te kijken. Zo identificeert u inbrekers of criminelen. Handig als bewijslast: u mag deze beelden dan ook aan de politie doorgeven.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

tips om zelf je huis te beveiligen

Zo voorkom je dat dieven zomaar je motor op kunnen tillen en ermee vandoor kunnen gaan. Een anker is dan ook absoluut een aanrader. Schijfremslot Sommige typen sloten zijn enorm groot en daardoor niet bepaald mobiel - ajax alarmsysteem. Dit is niet het geval bij een schijfremslot. Deze soort motorslot is makkelijk mee te nemen en hierdoor erg geschikt als je bijvoorbeeld maar voor een korte tijd de motor op slot hoeft te zitten. Checklist huis beveiligen.Zoals je wel begrijpt, maakt dit het voor een dief erg moeilijk om er zomaar met je motor vandoor te gaan. Een bijkomend voordeel van een schijfremslot is dat deze verkrijgbaar zijn inclusief motoralarm. Dat is twee vliegen in één klap (Checklist huis beveiligen). Beugelslot Het grootste voordeel van een beugelslot voor de motor is het feit dat deze, door zijn langwerpige U-vorm, prima om andere objecten heen valt te plaatsen.

Doordat je motor nu bevestigd is aan een vast object, is het voor dieven vele malen moeilijker om jouw motor te stelen. Daarbij komt dat een beugelslot relatief licht is, waardoor je deze makkelijk met je mee kunt vervoeren (Checklist huis beveiligen). Tevens heb je dit type slot binnen no time bevestigd. En dit slot kan ook nog eens voorzien worden van een motoralarm! Een goede aanvulling op jouw motoralarm.Voorkomen is beter dan genezen. Echter kan een diefstal niet altijd voorkomen worden, hoe goed je jouw motor ook beveiligt. Er zijn nietsontziende dieven die er alles aan doen om je motor te stelen. Soms slagen ze hier ook in - Checklist huis beveiligen. Je kunt echter nog een slag om de arm hebben: een GPS Track & Trace systeem.

Zo spoor je zelf, of de politie, de dief of dieven snel op. Het is ontzettend vervelend als je motor gestolen is, maar een GPS Track & Trace systeem stelt je in staat alsnog je motor terug te vinden (Checklist huis beveiligen). Slot reminders Eigenlijk zegt de naam van dit product het al.

Dit is vooral handig voor typen sloten zoals een remschijfslot. Deze zorgen er voor dat je voorwiel niet kan bewegen wanneer de motor gestart wordt. Wanneer je alsnog de motor start terwijl dit slot er nog op staat, kunnen de gevolgen catastrofaal zijn voor je motor. Dat levert weer extra kosten op waar je niet op zit te wachten. Checklist huis beveiligen.

Wat kost het om je huis te beveiligen?

Je vergeet nooit meer dat je motor nog op slot staat. Deze kun je tevens als reminder voor je motoralarm gebruiken. Checklist huis beveiligen. ART sloten Al eerder kwamen de keurmerken van ART aan bod. Sloten voor zowel fietsen als motoren worden voorzien van een ART keurmerk. Dit keurmerk is een certificaat van kwaliteit.Stichting ART heeft aangeraden om louter sloten met een keurmerk van ART 2 of hoger aan te schaffen (Checklist huis beveiligen). ART 1 sloten stellen dus weinig voor. ART 2 sloten doen hun ding, maar zijn alsnog relatief snel te kraken door dieven - bewakingscamera. ART 3 wordt over het algemeen gezien als de baseline.Vanaf ART 4 vind je pas de echt goede sloten. Checklist huis beveiligen. Het is dan ook niet voor niets dat verzekeraars, wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten, van je eisen dat je jouw motor minimaal voorziet van een ART 4 slot. Dit is de beste manier om te verzekeren dat niemand er vandoor gaat met je slot (Spycam).

Compleet alarmsysteem voor woningen en bedrijven

Bedrijven investeren al langer in goede alarmsystemen. Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor. Dankzij een goed alarmsysteem verkleint u de kans op inbraak. Bij een poging tot inbraak worden inbrekers afgeschrikt of is de pakkans vrij groot. Dat er zoveel vraag is naar een compleet alarmsysteem is dan ook niet vreemd. Al enkele jaren dalen de inbraakcijfers, allemaal te danken aan goed werkende inbraakwerende middelen.

Verschil tussen luid alarm en stil alarm

Normaal gesproken werkt een alarmsysteem met een luid alarm. Zodra een raam of deur opengaat of er wordt beweging gedetecteerd gaat er een sirene af. Deze sirene heeft een geluidsniveau van 120 dB en soms nog hoger. De sirene schrikt inbrekers af. Bovendien worden buurtbewoners gewaarschuwd. Een alarmsysteem met sirene is vooral aan te raden in dichtbevolkte gebieden. Er moet namelijk altijd iemand in de buurt zijn om een kijkje te kunnen nemen. Een stil alarm laat geen sirene afgaan. De melding wordt doorgezet naar een meldkamer.

Dit gebeurt er bij een stil alarm

Een stil alarm werkt anders dan een luid alarm. Er zijn bewegingsmelders en raam/deurmelders aanwezig. Bij detectie van beweging of wanneer een raam of deur open gaat dan klinkt er geen sirene. Hierdoor worden inbrekers ook niet gewaarschuwd. Ondertussen gaat er wel een stille melding naar de meldkamer. De centralist van de meldkamer ontvangt de alarmmelding. Deze schakelt de hulpdiensten in. Ook wordt de sleutelhouder gebeld, om te kijken of het niet om een valse melding gaat. Een stil alarm heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat inbrekers niet gewaarschuwd worden. Hierdoor wanen ze zich veilig en zullen niet vluchten. Wanneer de politie op tijd ter plaatse is dan kunnen ze de dieven op heterdaad betrappen. Nadeel van een stil anderen is dat buurtbewoners niet gewaarschuwd worden. Hierdoor kan het lang duren voordat iemand iets in de gaten heeft. Uiteraard worden politie en de eigenaar van het pand wel direct gewaarschuwd. Het beste draadloze alarmsysteem voor je huis is effectiever dan een bekabelde beveiliging. Een voor de hand liggend voordeel is dat criminelen geen draden kunnen doorknippen om het alarm tegen te houden. Enkele andere voordelen van een draadloos alarmsysteem zijn de waarschuwingen die je ontvangt via sms of een mobiele app, compatibiliteit met virtuele persoonlijke assistenten (Alexa en Google), en de mogelijkheid om je systeem op elk gewenst moment te updaten.

Latest Posts

Thaise Massage Ternat

Published Jun 13, 24
8 min read

Luchthavenvervoer 66

Published May 23, 24
7 min read

Luchthavenvervoer

Published May 14, 24
7 min read