Linkbuilding: Do's En Don'ts Vanuit De Praktijk - Linkbuilder

Published May 06, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding Uitbesteden? - Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder

Wat de beste manier voor jouw website is hangt af van de concurrentie in de markt en welke middelen je tot de beschikking hebt. Je moet dus gaan nadenken over hoeveel tijd je hebt en of je beschikking hebt tot goede schrijvers, ontwerpers, ontwikkelaars, gezaghebbende mensen in het bedrijf, etc.

Onderstaande vragen kunnen je wellicht helpen bij het invullen van een linkbuildstrategie: Wat zijn de doelstellingen van de website? Wie wil je met je website bereiken? Welke middelen heb je tot je beschikking? Denk bijvoorbeeld aan: designers, content schrijvers, etc. Wat voor een soorten links denk je nodig te hebben voor je eigen linkprofiel? Wat voor een soorten links denk je nodig te hebben om het linkprofiel van de concurrent te kunnen verslaan? Hoeveel tijd heb je en hoeveel wil je erin steken? Een goede linkbuilding strategie staat en valt bij de technieken die je gaat inzetten. Linkbuilding Technieken Waar Je Vandaag Mee Aan De Slag Kan! - Linkbuilder.

Toch blijft de concurrentie en de branche waarin je bevind een van de belangrijkste pijlers. Blogs laten maken. Om inspiratie op te doen over goede, creatieve en soms hele simpele linkbuilding strategieën lees dan eens het artikel van Jon Cooper over linkbuild technieken. Simpele en snel uit te voeren linkbuilding strategieën: Onderstaand een aantal simpele strategieën die je vandaag nog kan oppakken mocht je dit nog niet gedaan hebben.

Tools die je hier voor kan gebruiken zijn: , ahref. com en majesticseo. com. Het linkprofiel zal in veel gevallen links bevatten van verzamelpagina’s, bijvoorbeeld startpagina. nl en soortgelijke sites (Linkbuilding, Wat Kun Je Er Eigenlijk Mee? Werkt Het Nog? - Linkbuilder). Vroeger was het aanmelden van websites bij dergelijke sites een belangrijke manier van linkbuilding. Tegenwoordig is Google niet zo blij meer met kwalitatief lage verzamelsites.

Mocht je op een van deze verzamelsites nog niet met je eigen website staan, en als je jouw website relevant acht aan een dergelijke verzamelsite, kan je hier vrij gemakkelijk een aanvraag indienen (Is Linkbuilding Nog Steeds Een Goede Seo Strategie? - Linkbuilder). Maar naast de startpagina’s is het ook heel goed mogelijk dat de concurrentie een link krijgt vanaf een domein waar jij misschien ook wel een link vandaan zou kunnen krijgen, dus zeker de moeite waard om erachter aan te gaan.Zeker in het geval wanneer je een goede link van je klant kan krijgen. Dit kan op heel veel verschillende manieren en er zullen ook genoeg klantrelaties zijn waar dit helemaal niet mogelijk is. Maar mocht je klanten hebben met een eigen website is het misschien wel mogelijk dat zij jou een relevante link kunnen geven.

Linkbuilding, Werkt Deze Seo Tactiek Nog? - Linkbuilder

Vaak genoeg zie je dat bedrijven (bijvoorbeeld internetbureaus) in de footer van de website van de klant een geoptimaliseerde link naar hun eigen website zetten. Persoonlijk vind ik het totaal geen relevante link voor de gebruiker (voor designers en websitebouwers is dit een ander verhaal) en wordt er via de rug van de (meestal onwetende klant) waarde verkregen. Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder.

Soms wordt er op internet over je gepraat terwijl je het zelf niet eens weet. In sommige gevallen had hier zelfs een link naar je website bij kunnen staan, een gemiste kan dus! Benader de auteur van de pagina om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een link. Hoe weet je of je ergens staat zonder een link? Dit kan met Google vrij gemakkelijk.

Voor ons zal dat er als volgt uit zien: intext:”happy idiots” -site:happyidiots. nl. Zo zie je alle resultaten waar je staat vermeld en misschien zijn er nog een aantal pagina’s zonder link. In de toekomst kan het natuurlijk voorkomen dat mensen over je praten. Om er voor te zorgen dat je niet steeds de zoekqueries van Google hoeft af te struinen, kan je Google Alerts in te stellen.

Vanuit hier kan je de auteur of webmaster benaderen voor een link, mits relevant uiteraard. Iedereen heeft tegenwoordig wel een social media profiel. Zowel personen als bedrijven geven daar aan wie ze zijn, wat ze doen en alles wat er maar over ze verteld kan worden. Een link naar je website hoort hier dus ook bij.

Het ‘nadeel’ van deze technieken is dat bijna iedereen ze wel kent! Zodoende zal de waarde dus ook dalen wanneer iedereen hetzelfde doet. Daarom is het ook belangrijk om op zoek te gaan naar technieken die niet voor de hand liggen en nog niet bekend zijn bij de concurrentie zodat je ze een stapje voor bent.

Het beste is natuurlijk als je zelf wordt benaderd voor een interview. Dit kan bijvoorbeeld een website zijn uit de branche waarin je actief bent en in ruil voor het interview krijg je een link (Linkbuilding, Wat Kun Je Er Eigenlijk Mee? Werkt Het Nog? - Linkbuilder). Dit werkt vooral goed als jij, of iemand uit de organisatie, een prominent figuur in de branche bent.

Linkbuilding: Wat Het Is En Waarom Het Zo Goed Werkt! - Linkbuilder

Gastbloggen is een proces waarin je een blogbericht schrijft, die vervolgens op andere website wordt geplaatst, vaak met een link naar je eigen website. Dit kan in de vorm van een bio-box of soms met een link vanuit de content de inhoud zelf. Belangrijk is wel dat de blogberichten op een kwalitatieve blog geplaatst wordt en niet zomaar overal geplaatst wordt voor een link.

Zoals wij bijvoorbeeld laatst verschillende gastartikelen hadden op: Twinklemagazine en MarketingfactsEind 2012 geeft Matt Cutts (hoofd van het webspam team bij Google) in een video aan hoe Google met gastbloggen omgaat. Matt Cutts over gasbloggen voor links: Matt Cutts over het afstraffen van spam gastblogging: Er zijn twee kleine variaties van deze techniek (Backlinks kopen Nederland).

Indien daar links tussen zitten die op een 404 pagina landen, kan er gekeken worden of de gebroken link vervangen kan worden door een werkende link. De tweede variant is het zoeken naar gebroken links die verwijzen naar vergelijkbare websites - Linkbuilding In 2022: Werkt Het Nog? - Linkbuilder. Bijvoorbeeld die naar de concurrentie linken. Je kan dan contact opnemen met de website waar de link staat en zo de mensen wijzen op de gebroken link.

Infographics zijn eigenlijk een soort van linkbait. Een infographic is een informatieve illustratie die informatie geeft in een visuele weergave door verschillende objecten van tekst en beeld. In veel gevallen wordt er op een grafische manier bepaalde gegevens en voornamelijk feiten gevisualiseerd. Het idee achter de infographic is dat andere websites de infographic gaan plaatsen als afbeelding op hun eigen website - Linkbuilding Uitbesteden - Domineren Van Het Internet - Linkbuilder.Bij een infographic wordt meestal een embed code geleverd. Toch maken veel mensen geen gebruik van de volledige embed code en zullen soms gewoon naar je linken met ondersteuning van de infographic zelf. Interne linkbuilding strategieën Naast externe links zijn interne links ook belangrijk. De kracht van interne links wordt vaak nog onderschat. Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - Linkbuilder.

Het navigatiemenu van een website is een essentieel onderdeel van een site. Het menu zorgt ervoor dat de bezoeker in de website navigeert. Ook de Googlebot doorzoekt de website doormiddel van het menu. Het is dus van belang dat de links toegankelijk zijn voor de Googlebot. Zorg er ook voor dat aan de links een geoptimaliseerde anchor tekst meegegeven wordt.

Link Building: Wat Is Het En Hoe Doe Je Het? - Linkbuilder

Naast het feit dat de bezoeker kan zien waar die is, is het kruimelpad voor Google een goede interne linkingtool. Zeker wanneer er goede acnhor teksten worden meegegeven. Google waardeert links vanuit de content vaak beter dan vanuit een menu of footer. Daarnaast geeft de context om de link ook een bepaalde waarde mee aan de links.Linken vanuit de content is dus een goede manier om (met geoptimaliseerde acnhor teksten) dieper de website in te linken. Wat werkt nu het beste? Naast alle bovengenoemde strategieën en linkmethodes zijn er nog vele andere mogelijkheden om links te verkrijgen, dit is nog maar een kleine selectie. Ook zijn er strategieën met een zwart/grijs randje die volgens de richtlijnen van Google niet mogen.

Zoals eerder in dit artikel aangegeven is Google nog niet in staat die goed af te straffen en daarom zie je nog veel sites ranken met een overgeoptimaliseerd linkprofiel en voornamelijk een “betaald linkprofiel”. Wat Is Linkbuilding En Hoe Voer Je Dat Uit In 2022? - Linkbuilder. Wij adviseren altijd om hier niet in mee te gaan. Je kan beter je geld, tijd en energie steken in het opbouwen van een sterk linkprofiel en voornamelijk een kwalitatieve organisatie/website die de links verdient! .

Backlinks van startpagina’s en startpaginaklonen Heb je een webshop met veel categorieën of een platform met heel veel landingspagina’s dan lukt het vaak niet om alleen maar hele mooie kwalitatieve backlinks naar deze pagina’s te bouwen. Met alleen kwalitatieve backlinks verlies je het waarschijnlijk helaas op aantallen en autoriteit van je concurrenten. De #1 Linkbuilding Specialist - Linkbuilder.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Routes Frankrijk

Published Mar 18, 23
6 min read

Wil Me Auto Verkopen

Published Feb 15, 23
7 min read

Auto Verkopen Tijdens Schorsing

Published Feb 13, 23
11 min read