Hoe Kom Je Aan Backlinks? (+15 Linkbuilding Tips!) - Linkbuilder

Published May 10, 22
6 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding - 6 Seo-specialisten Over Hun Strategie - LinkbuilderIedereen die het wel eens over zoekmachine optimalisatie (hoger scoren in Google) heeft gehad, kent het wel: link building. Maar niet iedereen weet wat het inhoudt en hoe je het doet. In een notendop betekent link building dat je backlinks verzameld vanaf externe websites die gericht zijn aan pagina’s van jouw eigen website.

Google ziet een backlink als een soort van stem of verwijzing. Hoe meer kwalitatieve stemmen of verwijzingen je verkrijgt, hoe hoger je stijgt in aanzien. Als Google je website een hogere waarde geeft omdat je veel relevante backlinks hebt dan kan dit resulteren in een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google.

Dit doe je door zoekwoorden te groeperen (bundelen). Vervolgens is het een goed idee om de autoriteit van de pagina te versterken. Welke zoekwoorden gebruik je bij link building? Als je de content hebt geoptimaliseerd voor de verschillende zoekintenties dan heeft er in de meeste gevallen al een zoekwoorden onderzoek plaatsgevonden.

De anchor tekst is of zijn de woorden waarmee er wordt gelinkt naar een pagina binnen je website (Linkbuilding Uitbesteden - Linkbuilder). Neem als voorbeeld een online kledingwinkel: Een online kledingwinkel heeft de wens om op ‘herenmode’ gevonden worden, want uit het zoekwoordenonderzoek blijkt er veel zoekvolume zit op het thema herenmode. De pagina die hierop scoort is Tevens blijk dat de pagina op dit moment een 5e plek scoort.

Maak eerst een overzicht met relevante websites waar de doelgroep op actief is en dezelfde topic behandelen als waar in je eigen website actief is. Een veelgestelde vraag is als volgt: “Wat voor anchor teksten kunnen we gebruiken tijdens link building?” Het beste advies is om te kiezen voor een natuurlijke anchor tekst (Linkbuilding: Do's En Don'ts Vanuit De Praktijk - Linkbuilder).

Verplaats je in de website eigenaar die je hebt benaderd en in de doelgroep. Op welke manier levert de link de meeste waarde voor de doelgroep op? Denk na over hoe je zelf de link naar je website had geplaatst als je zelf de eigenaar van de benaderde website was. Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - Linkbuilder.

Linkbuilding In 2022: Werkt Het Nog? - Linkbuilder

Is jouw bedrijf actief in reisbranche? Benader dan websites, zoals reisblogs, waar de doelgroep actief is. Heel overdreven gezegd, is het voor een reisorganisatie niet relevant om een link te verkrijgen van een dierenvoeding website. Denk na over waar de doelgroep actief is en focus je niet 100% op wat goed werkt voor het algoritme van Google.

Doe je dit op een relevante manier dan zal dit resulteren in meer omzet. Uiteindelijk draait het om omzet en niet om bezoekersaantallen. Het algoritme van Google vult geen contactformulier in maar iemand uit de doelgroep wel. Wat Is Linkbuilding En Hoe Voer Je Dat Uit In 2022? - Linkbuilder. Laten we de online kleding webshop weer als voorbeeld nemen. Er zijn verschillende manieren om relevante websites te vinden waarop de doelgroep actief is: Zoek in Google op termen die voor de doelgroep interessant zijn en kijk of je vanaf deze website een stuk publiciteit kan realiseren.

Met welke fabrikanten werk je op dit moment samen? Vraag of ze een link kunnen plaatsen naar je website. Analyseer het linkprofiel van je concurrenten. Websites die linken naar de concurrenten hebben een reden gehad om een backlink te plaatsen. Dit houdt in dat er ook website tussen zitten die voor jou relevant zijn - Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder.

De volgende belangrijke stap is het maken van een onderscheid tussen kwalitatieve websites en niet kwalitatieve websites. Lage kwaliteit backlinks vs. Hoge kwaliteit backlinks Bij het samenstellen van een lijst met relevante websites is het ook belangrijk om te kijken naar de domein autoriteit (lees: kracht) van de websites. Hoe hoger de autoriteit, hoe hoger de link equity die het doorstuurt naar je website.

De beste tools om de kracht van een website te bepalen zijn: Open Site Explorer, Deze tool toont meerdere factoren zoals de domain authority of de page authority van pagina. Hoe hoger de domain authority, hoe sterker de website (Linkbuilding: Zó Doe Je Dat Succesvol! - Linkbuilder). Majestic, De tool van Majestic is vergelijkbaar met de Open Site Explorer.

Hoe hoger de Trust Flow, hoe sterker de website. De Citation Flow is minder belangrijk dan de Trust Flow, idealiter is heeft je website een hogere Trust Flow dan Citation Flow. Beste tool: gebruik logische kennis, Laat de afweging voor het benaderen van een website niet puur afhangen van een tool. Linkbuilding Is Nog Steeds De Belangrijkste Seo Factor - Linkbuilder.

Linkbuilding Uitbesteden? #1 In Regio - LinkbuilderDomain authority building vs. page authority building Er is altijd een wens om op bepaalde zoekwoorden (of zoek intenties) gevonden te worden. Hierbij wordt het effect van een sterk domein onderschat. In de praktijk betekent dit dat de focus voor de volle 100% op een aantal pagina’s wordt gelegd, terwijl het in de meeste gevallen een beter idee is om de kracht te verbeteren van een domein in zijn geheel.

Zie een domein als een grote pan met soep en de onderliggende pagina’s als individuele kopjes soep. Het liefst geef je de voorkeur aan een sterke pan met soep in plaats van slechts een aantal sterke individuele kopjes soep. De soep is in dit geval een figuurlijk voorbeeld van link kracht. Is Linkbuilding Nog Belangrijk In 2022? - Linkbuilder.

Wij verzorgen als online marketing bureau de linkbuildingactiviteiten voor jouw website. Op naar meer domein autoriteit en meer groei! Hoe werkt link building in de praktijk? Link building is een begrip dat vaak op een verkeerde manier wordt gebruik of wordt gewenst. Het belangrijkste advies is dat je je moet focussen op de doelgroep en niet op het algoritme van Google.

Denk hierbij aan:– De contactgegevens van de website– Cijfers over de sterkte van de website, zoals Trust Flow of Domain Authority– Datum laatste contact– Opmerkingenveld vrij voor belangrijke informatie– URL waar geplaatste link op staat– Anchor tekst van de link Vul het bestand met relevante websites. Zoek eerst een aantal websites en benader deze vervolgens.

Tel hier zeker een paar uur voor uit, het duurt waarschijnlijk langer dan je denkt. Denk na over in welke vorm er een samenwerking met een externe website kan worden opgepakt (Linkbuilding - 6 Seo-specialisten Over Hun Strategie - Linkbuilder). Benader je een blog? Kijk of je een uniek stuk content kan schrijven waar de blogger nog niet over heeft geschreven.

Plan tijd in om het contact te onderhouden. Wat is het effect van link building: voor- en nadelen In zekere zin is link building een vorm van online PR (Linkbuilding, De 10 Belangrijkste En Beste Manieren! - Linkbuilder). In vergelijking met traditionele PR zijn er weinig verschillen. Hieronder worden de voor- en nadelen van link building beschreven: Voordelen:– Brengt je website onder de aandacht van de doelgroep– Zorgt voor een hogere autoriteit van de website– Websites met een sterk linkprofiel worden vaker gecrawld door Google.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Mobilhome Routes Frankrijk

Published Mar 18, 23
6 min read

Wil Me Auto Verkopen

Published Feb 15, 23
7 min read

Auto Verkopen Tijdens Schorsing

Published Feb 13, 23
11 min read