All Categories
Featured
Er zit verder weinig verschil tussen. Daarentegen, zit er . Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Heb je geen verstand van LED- of kweeklampen, wees voorzichtig. Niet iedere lamp is van even goede kwaliteit. dan bijvoorbeeld HPS Lampen. Hierdoor zal het aantal grammen aan het einde van de kweek minder zijn.
Het soort licht van de LED is beter voor de plant (een plant neemt alleen de spectra of kleuren op die LED kweeklampen uitstralen) en zorgt voor een goede kwaliteit wiet, maar de hoeveelheid wordt minder. Sommige hoogwaardige LED systemen kunnen HPS tegenwoordig evenaren of zelfs ontstijgen, maar dan betaal je de absolute hoofdprijs voor een lichtinstallatie.
In tegenstelling tot bij HPS Lampen, is er bij LED geen vaste formule om de . Je moet hierbij rekening houden met meerdere factoren. Het is bij een LED-kweeklamp heel lastig om de beste hoogte van de lamp te bepalen. Je moet rekening houden met veel factoren: het vermogen van de lamp, de stralingshoek, lens en het type licht.
Kijk uit dat je de lamp niet te laag hangt. Overbelichting kan het gevolg zijn. Dat is lastig te herkennen, afgezien van het feit dat de bladeren geel of bruin verkleuren. Kwekers linken dit soms onterecht aan ziektes of voedingsproblemen. Kijk daarom goed bij de leverancier van de lamp, voordat je de hoogte bepaald.
We komen ze elke dag tegen in het dagelijks leven: lantaarnpalen bijvoorbeeld. Kweken met HPS is zo populair omdat: De units simpelweg goedkoper zijn dan andere groeilampen. De HPS lamp heeft een hele hoge lichtopbrengst en intensiteit. Gegarandeerd een goede oogst. Alle lampen zijn, op vermogen na, hetzelfde. Gegarandeerd kwaliteit.
HPS-lampen worden in de regel gebruikt voor de bloeifase van wietplanten. Dat komt omdat ze van nature een warm licht uitstralen. Metal Halide (MH) lampen stralen daarentegen een koeler licht uit dat perfect aansluit bij de behoeften van wietplanten in de groeifase. Zowel HPS als MH-lampen zijn zogenaamde gasontladingslampen of HID-lampen.
En die kleuren zijn belangrijk om je wietplanten optimaal te kunnen laten genieten van je nep-zonnetje in de kweekruimte. In de volksmond worden HPS-lampen genoemd, maar er worden eigenlijk HID-lampen mee bedoeld. Hetzelfde zie je met i, Pads en tablets. HPS en MH-lampen gaan in een HID armatuur of fitting.
HID-lampen aansluiten kan lastig zijn. Ze werken vaak alleen met een zogenaamde voorschakelaar (VSA). De lampen en voorschakelaars worden erg heet en kunnen gevaarlijk zijn. Maar, eenmaal aangesloten zullen ze je niet teleurstellen. Wil je weten hoe je een MH- of HPS-lamp (inclusief VSA) moet aansluiten? En hoe hoog de lamp moet hangen? Lees de blog: “Wiet Kweken: HPS Lamp en Voorschakelaar Aansluiten”.
Alle voor- en nadelen tegenover elkaar afgewogen, kunnen we een aantal conclusies trekken: Heb je weinig verstand van lampen en wil je zeker weten dat je een degelijke aankoop doet? Ga voor HPS! Je krijgt altijd waar voor je geld. Het aansluiten is wel een dingetje, maar met behulp van een handige vriend is dat zo gebeurd.
Heb je weinig budget voor het aanschaffen van een kweeklamp? De HPS Lamp is jouw keuze! HPS is in de meeste gevallen goedkoper. Goedkopere LED lampen zijn vaak van mindere kwaliteit. Maar... Zit je met de energierekening in je maag? Ga voor de LED kweeklamp. Deze variant is vaak twee keer zuiniger.
De LED lamp gaat ook langer mee dan de HPS, dus voor de langere termijn is er maar 1 optie. Better safe than sorry? Gaat veiligheid bij jou boven alles? Dan is de LED Groeilamp de beste keuze. Ze worden minder heet dan HPS en dat zorgt voor minder droogte in je kweekruimte.
Wil je niet voor verrassingen komen te staan en wil je niet twijfelen over bijvoorbeeld de hoogte van de lamp. Kies voor old school. HPS is je keuze! De beste keuze volgens experts? Combineer beide lampen! Iedere variant heeft zijn pluspunten. Voeg ze samen en kom tot de beste resultaten.
Die verhouding blijkt keer op keer succesvol. Zie LED en HPS als Yin en Yang. Op zoek naar topkwaliteit wietzaden voor onder de lamp? Bekijk het ruime aanbod Gefeminiseerde Wietzaden! .
We krijgen veel vragen binnen bij de klantenservice over trafo’s. Vragen als “Is mijn huidige trafo geschikt?” en “Ik wil dimmen, heb ik dan een speciale trafo nodig?” komen haast dagelijks binnen. Niets. Het betekent allemaal hetzelfde, maar wordt in de markt doorelkaar gebruikt. Wij gebruiken over het algemeen “trafo”.
Dit is standaard voor halogeenspotjes op 12 Volt. staat voor Direct Current, wat gelijkstroom betekent. LED-trafo’s geven meestal gelijkstroom. Dit is beter voor een 12 Volt LED-lamp doordat er geen schommelingen in de spanning ontstaan, wat de levensduur van de LED-lamp weer ten goede komt. Een trafo zorgt er voor dat er een ontstaat.
De meeste gewone trafo’s voor halogeenspotjes 12 Volt geven wisselspanning (AC). Een LED-trafo daarentegen geeft gelijkspanning (DC), zodat de LED-lamp een stabiele voeding heeft. De meeste . Een 12 Volt LED-lamp waarbij expliciet vermeld staat dat deze geschikt is voor AC/DC werkt op zowel wisselspanning als gelijkspanning trafo’s. De ouderwetse trafo’s die vroeger voornamelijk voor halogeenspotjes 12 Volt gebruikt werden, zijn in principe ook geschikt voor LED-lampen en LED-spotjes op laagspanning (12 Volt).
Het eerste nadeel dat we bespreken van dit type trafo is dat deze een bepaald bereik hebben waarop ze functioneren. Aangezien LED over het algemeen heel zuinig is, wordt deze minimale belasting vaak niet gehaald en werkt het niet naar behoren. Een ander nadeel van de gewikkelde trafo is het energieverbruik.
Tot slot moet je er rekening mee houden dat een gewikkelde trafo ook een beperkte levensduur heeft. In de meeste gevallen heeft ie al heel wat uurtjes gewerkt en dus kan ie het ieder moment begeven. Een beetje vervelend als je net je nieuwe LED-lampen geïnstalleerd hebt… Maar hoe herken je nou een gewikkelde trafo? Over het algemeen zijn het dikke grote trafo’s die erg warm worden (energieverlies).
Onze LED-strips werken op bijna iedere LED-trafo. We adviseren de LED-adapter 60W, aangezien deze al voorzien is van de juiste aansluitingen, waardoor je direct je dimmer of controller er op aan kunt sluiten, We hopen dat dit artikel je iets meer geholpen heeft bij de zoektocht naar de juiste LED-trafo.
Had je vroeger alleen de keuze uit gloeilampen, halogeen of tl-verlichting, nu zijn er sinds enkele jaren verschillende soorten lampen bijgekomen. Een overzicht van de voor- en nadelen van elke soort verlichting. Dit artikel geeft je een aantal praktische tips wanneer je op zoek bent naar verlichting in huis. De bekendste lamp is nog steeds de gloeilamp.
Slechts 10% van de elektriciteit zetten ze om in licht, de overige 90% gaat verloren in de vorm van warmte. Gloeilampen produceren licht, wanneer elektriciteit de gloeidraad in wolfraam verwarmt. Door de warmte die de lamp zelf opwekt, verdampt het wolfraam zachtjes. Deze deeltjes zetten zich dan af op de binnenkant van de lamp en geven de lamp een zwarte schijn, waardoor die nog minder licht levert.
In de Europese Unie is de verkoop van een groot aantal typen gloeilampen vanaf 1 september 2012 verboden. De halogeenlamp is gemaakt van kwarts, bevat halogeen en is bestand tegen hoge temperaturen. De halogeenlamp werd ontworpen om de gloeilamp te vervangen, aangezien de halogeenlamp twee keer zoveel licht geeft en veel langer meegaat: 2000 tot 5000 uur.
Ze zijn daarom zeer geschikt voor plaatsen waar helderheid van het licht zeer belangrijk is, zoals een leeshoek of eethoek in de woonkamer. Halogeenlampen geven niet alleen veel licht maar ook veel warmte af, dus pas op! Waar een halogeenlamp besparend is ten opzichte van een gloeilamp, geldt dit zeker niet in de vergelijking met ledlampen of spaarlampen.
De verwachting is dat de halogeenlampen rond 2016 niet meer verkocht mogen worden. Tl-lampen verbruiken weinig energie en hebben een zeer lange levensduur. De lampen zijn niet alleen milieuvriendelijk door hun lage energieverbruik, maar ze kunnen ook zeer gemakkelijk gerecycled worden: 90% wordt hergebruikt voor andere lampen en vijf tot tien procent wordt op een andere manier gerecycled.
In warm weer krijg je het dus niet nog warmer van de ingeschakelde tl-lampen. Tl-lampen van de oude generatie gaven een koel licht waarin het niet aangenaam vertoeven was, en waarin het uiterlijk van mensen een bleke kleur aannam. De lampen van de nieuwste generatie tl-buizen flikkeren niet meer, en geven nu ook warmere lichtkleuren weer.
Latest Posts
Gezichtsbehandeling Opleiding
Duo Gezichtsbehandeling Den Haag
Canon Printer Print Niet Goed